Bästa svenska webbhotellet

Bästa webbhotellet för bra hemsidor


Let’s Encrypt – 1-klickinstallation. Glöm http och kör Https med Oderland: Testa Oderland idag –> Let’s Encrypt som är ledande inom gratis SSL-certifikat.

Webbhotell BESÖK / LÄS MER


29 kr per månad
0 kr startavgift
2 GB utrymme
Obegränsat med hemsidor


WordPress på ett klick
Ebutik på ett klick
Startade 2007
Visa Egensajts alla webbhotellspaket


149 kr per månad
0 kr startavgift
20 GB utrymme
Obegränsat med hemsidor


WordPress på ett klick
Flytthjälp
Startade 1997
Visa FSdatas alla webbhotellspaket


31.20 kr per månad
0 kr startavgift
0.6 GB SSD utrymme
max. 2 st tilläggsdomäner


Ingen uppsägningstid
Betala med bitcoin
Startade 2009
Visa Webbdos alla webbhotellspaket

44,50 kr per månad
149 kr startavgift
50 GB utrymme
För 20 st hemsidor


14 dagars ångerrätt
WordPress på ett klick
Startade 2003
Visa Surftowns alla webbhotellspaket


20 kr per månad
115 kr startavgift
25 GB utrymme
För 1 st hemsida


Fri trafik
WordPress på ett klick
Startade 2002
Visa One.com alla webbhotellspaket

14 kr per månad
139kr startavgift
1 GB utrymme
För 20 st hemsidor


Servrar i Danmark
WordPress på ett klick
Startade 2001
Visa Cliches alla webbhotellspaket


10 kr per månad
0 kr startavgift
100 GB utrymme
För 1 st hemsida


Fri trafik
WordPress på ett klick
Startade 2017
Visa Misshosting alla webbhotellspaket


19 kr per månad
0 kr startavgift
2 GB utrymme
Obegränsat med hemsidor


50 gb trafik
WordPress på ett klick
Startade 2008
Visa Inleeds alla webbhotellspaket


89 kr mån privat
167 kr mån företag
289 kr mån vps
Finns i Västerås
Visa Loopias alla webbhotellspaket

Alla webbhotellsleverantörer har i princip ett webbhotellspaket för alla

– “De stora skillnaderna är supporten och priset“.

För de som inte känner till vad ett webbhotell är så är det helt enkelt en plats där man förvarar de filer som en hemsidebesökare kan se. För alla har inte möjligheten att ha en dator som står på dygnet runt med en internetanslutning som aldrig har några problem. Tvärtom så är det sällan som man har den möjligheten. För det är nämligen vad som krävs för att ha en hemsida om man inte ska använda sig av ett webbhotell. Oftast så har man då en server eller en vanlig dator som står på dygnet runt och helt enkelt ger besökaren tillgång till de filer som hemsidan består av.

På många sätt så är det trots att många tror annorlunda också mycket dyrare än att använda sig av ett webbhotell. Då det kostar att först köpa in en dator och ha den på dygnet runt och det gäller även om man inte behöver köpa in en ny dator utan använder en existerande.

Elkostnaden för en själv överstiger de kostnader som ett webbhotell tar för att ”hosta” en hemsida. Även om man vill ha flera hemsidor på ett webbhotell så kommer det sällan leda till ökade kostnader då man som kund hos ett webbhotell betalar ett fast månadspris där man får en viss mängd resurser som man kan använda sig av. På de flesta webbhotell så motsvarar de resurserna hundratals små hemsidor och flera stora.

Så man behöver aldrig känna att ett webbhotell är en större kostnad än om man haft en egen server eller dator hemma som står på dygnet runt. Fördelen man dessutom får om man använder sig av ett webbhotell är att de har backup på allt man lägger upp på sitt konto. De har dessutom oftast flera internetanslutningar. Något som gör att även om en internetleverantör har problem så kan kundens besökare fortfarande nå kundens hemsida. Vilket man själv sällan kan ha om man har en egen server hemma som står på då det inte är många som har mer än en internetanslutning.

Däremot så är det inte alltid en enkel sak att välja vilket webbhotell då det finns stora skillnader mellan de olika webbhotellen både om man jämför nationellt men även om man jämför internationellt. För svenska kunder så är det nästan alltid bättre att välja en nationell leverantör då det oftast gör det snabbare för besökarna. Det finns däremot undantag från den regeln men rent generellt så är det bättre att ha ett svenskt webbhotell än ett utländskt sådant. Främst för att man på det sättet vet var ens data befinner sig och vilka lagar och regler som gäller för webbhotellet. Något man inte på samma sätt kan vara säker på om man väljer ett internationellt webbhotell.

Då det finns så pass många olika faktorer som påverkar vilket webbhotell man ska välja så är det otroligt viktigt att man jämför mellan olika webbhotell för att hitta det som passar ens egna behov och då inte bara de behov man har idag utan även framtida behov. Man vill hitta ett webbhotell man kan växa med.

Jämföra webbhotell

jämför webbhotell

Att jämföra webbhotell är något man verkligen måste göra då man annars riskerar att betala för något man inte har någon användning för. Det gäller både att man betalar för mer resurser än vad man faktiskt kommer att använda sig av men även att man skaffar ett webbhotell som inte uppfyller de krav man har. För det gäller att välja ett webbhotell som kan uppfylla alla krav och göra att ens hemsida fungerar så bra som möjligt. Det kräver att webbhotellet inte går ner med jämna mellanrum och att det finns backuper om det skulle bli några problem med hemsidan. För även om man är väldigt mån om säkerheten så finns det alltid en risk att någon olovligt tar sig in på sidan och förstör den. Det är tyvärr mycket vanligare än vad många tror.

Att välja rätt webbhotell är något som man helt enkelt måste göra och helst ska man välja rätt webbhotell från första början. För även om det inte är jättesvårt att flytta en hemsida till ett annat

webbhotell så är det en onödig kostnad och ett slöseri med tid. Det är därför mycket bättre att välja ett webbhotell som passar och som uppfyller de krav man har på ett webbhotell. På många sätt så är det bättre att välja ett webbhotell som har mer resurser än det man behöver just nu då man kan klara av framtidens tillväxt på bästa sätt. För man måste även tänka på att välja ett webbhotell där man kan växa utan att det blir några problem.

Något som inte alla webbhotell erbjuder då de har begränsade resurser att erbjuda sina kunder vilket kan betyda att man i framtiden måste se sig om efter ett annat webbhotell och då få de problem som detta brukar leda till. För det är inte alltid svårt att flytta en hemsida men det kan vara väldigt tidskrävande om det är en stor hemsida som ska flyttas. Om något skulle gå fel på vägen så kan det betyda att hemsidan är nere och helt enkelt inte fungerar under flera dagar medans man försöker åtgärda de problem som kan ha uppstått under flytten.

Så därför är det väldigt viktigt att man noggrant jämför mellan de olika webbhotell som finns på den svenska marknaden. För man ska helst välja ett webbhotell som ligger i Sverige då det helt enkelt förenklar både kontakt med kundtjänst som har samma öppettider som de flesta av deras kunder är vakna och man får dessutom ett webbhotell med servrar i Sverige. Vilket är en stor fördel när det gäller tillgänglighet och hastigheten som besökarna får. Det finns som sagt ett par undantag där utländska alternativ fungerar minst lika bra men det är då svårigheter när det gäller teknisk support då kundtjänsten kan ha stängt när deras kunder i Sverige vanligtvis har besök på sina hemsidor. Därför är det nästan alltid bättre att välja ett svenskt webbhotell än att välja ett internationellt då det helt enkelt gör det enklare att få hjälp om något skulle gå fel. Framförallt om man behöver förklara vad som gått fel på ett språk som inte är ens modersmål och man kanske till och med har problem att förklara problemet på just sitt modersmål så är det helt enkelt enklare att välja ett svenskt webbhotell.

Det man måste jämföra är först och främst om man kan växa med webbhotellet. Vilket är en av de viktigaste faktorerna då man vill ha den möjligheten i framtiden. Så det webbhotell man väljer måste erbjuda större webbhotellspaket och även servrar av olika slag. Om webbhotellet inte gör det och det finns en möjlighet att man kommer att få ett stort antal besökare i framtiden så bör man välja ett annat webbhotell.

Man måste även välja ett webbhotell som redan från dag ett levererar det man som kund behöver i form av upp tid och resurser. Webbhotellet måste helt enkelt klara av att driva de mjukvaror som man vill köra oavsett om det är WordPress eller något annat. Ska man driva en e-butik så är det ännu viktigare att webbhotellet inte har någon ned tid då man på det sättet kan förlora många kunder. Webbhotellet måste helt enkelt ha väldigt få tillfällen då det inte går att nå deras kunders hemsidor.

Bästa webbhotellet

Att säga vilket det bästa webbhotellet är, är nästan omöjligt. Det beror helt och hållet på vad det är man som kund behöver och vad man tänker sig att man ska använda webbhotellet till. För en del kunder så kan det betyda att det finns stora mängder resurser som möjliggör att ens hemsida kan ha tusentals besökare samtidigt. Det är däremot något som de flesta inte behöver utan istället behöver de en kombination av gott om utrymme och resurser samtidigt som webbhotellet är relativt billigt. För det oftare som så att en hemsida snarare är gjord för att man ska kunna lägga upp något som inte behöver så mycket resurser men som däremot ska kunna vara både billigt och bra. Något som inte alltid är så enkelt att hitta.

Däremot så är det för en e-butik något helt annat när man talar om det bästa webbhotellet då en e-butik ofta har väldigt stora krav som en vanlig privatperson eller ett mindre företag utan e-butik har.

Därför är det viktigt att man är medveten om vilka behov man har och vad webbhotellet ska kunna göra för just dig. Då kommer det bli enklare att ta reda på vilket webbhotell som är det bästa och som uppfyller de krav och villkor du vill att webbhotellet ska uppfylla.

Om priset är en faktor så är det svårt att hitta ett webbhotell som uppfyller de krav som en e-butik har till ett pris som är väldigt lågt. Det finns sådana alternativ men de är inte så många och precis som med allting annat så får man vad man betalar för. Det betyder i det här sammanhanget att resursmässigt så kanske ett billigt webbhotell fungerar för en e-butik men det behöver inte betyda att webbhotellet kommer att kunna hantera lika många kunder och ha samma upp tid som ett dyrare webbhotell hade kunnat. Det är därför som det är så viktigt att man först jämför mellan de olika webbhotellen för att kunna ta fram exakt vad det är som är viktigt för en själv.

Det bästa webbhotellet är helt enkelt inte samma sak för alla utan skiljer sig som sagt beroende på vilka krav och behov man som kund har. För en privatperson som ska ha en enkel blogg på sitt webbhotell har inte samma behov som ett stort företag som ska driva en e-butik på webbhotellet. Så man måste helt enkelt välja ut det webbhotell som uppfyller de kriterier som man har.

För de flesta som inte är så insatta i hur webbhotell fungerar och vilka behov de faktiskt har så kan det bli svårt att hitta det bästa webbhotellet. För om man inte har någon insikt i vad det är man faktiskt behöver så kommer priset bli en större faktor än vad det faktiskt är. Då webbhotellen i Sverige inte är speciellt dyra även om man har stora behov så måste man tänka på att det kanske inte enbart är priset man ska stirra sig blind på. För det är helt enkelt flera faktorer som ett webbhotell måste uppfylla för att det ska vara det bästa webbhotellet.

Det enda undantaget där priset kan vara det viktigaste är om man enbart ska driva en enkel blogg med ett fåtal besökare. Då kommer priset vara den största faktorn som man som potentiell kund behöver titta på men för alla andra så är det också vilka resurser som man får och vilka tillväxt möjligheter som webbhotellet förser sina kunder med.

Egentligen så kan det vara bra även om man bara ska driva en enklare blogg att titta på vilka tillväxtmöjligheter som finns då det kan göra en stor skillnad i framtiden. Många av de kända bloggarna som finns idag startade som väldigt små sådana. De som startade upp dessa trodde nog aldrig att de skulle bli så populära som de är idag och det kan vara samma sak som händer dig. Därför så ska man alltid välja ett webbhotell där man kan växa och uppgradera sitt webbhotell utan några problem eller att sidan måste flyttas.

Så för att sammanfatta vad som är det bästa webbhotellet så är det helt enkelt något som inte är generellt utan skiljer sig från person till person. Allt hänger nämligen på att webbhotellet uppfyller de krav och villkor som kunder har och gör detta till det lägsta möjliga priset. Däremot så måste man inse att man får det man betalar för och man behöver inte välja det dyraste webbhotellet men det är oftast bättre att välja ett webbhotell som ligger i mellanklassen. Dessa har oftast möjligheter för kunden att växa och uppgradera i framtiden och dessutom så har en kundtjänst som kan hjälpa till om några problem skulle uppstå. Något man inte kan vara säker på om man väljer ett väldigt billigt webbhotell.

Svenska webbhotell

Att välja svenska webbhotell brukar minska de eventuella problem som kan uppstå när man har en hemsida och det är främst för att man med ett svenskt webbhotell får en support som talar samma språk som en själv. Något som kan underlätta om ett problem uppstår eller om man behöver hjälp då det för de flesta normala användarna inte är enkelt att förklara vad som är fel på sitt eget språk och då blir det inte enklare om supporten inte förstår det språket. Att försöka förklara ett problem som

man har med sin hemsida på ett annat språk är helt enkelt inte så enkelt. Främst för att som vi redan nämnt så kan de flesta normala användarna knappt de tekniska termerna på sitt eget språk och absolut inte på något annat. Därför bör man som normal användare alltid välja ett svenskt webbhotell.

Är man däremot en mer erfaren användare så kan det finnas själ att använda sig av ett internationellt webbhotell men även som erfaren användare så dyker det upp problem man själv inte kan åtgärda och då är det sällan som kundtjänsten är öppen under för svenska kunder normala tider.

Så det är ytterst som man vinner på att välja ett webbhotell som inte är svenskt och priserna ligger på ungefär samma nivåer när det gäller webbhotell. Där man däremot gör en stor vinning när det gäller pris är om man behöver en VPS eller en dedikerad server. Då svenska företag tar betydligt mer än internationella för dessa tjänster så kan det vara ett alternativ om man behöver uppgradera sitt webbhotell till en VPS eller en dedikerad server men det är något som de flesta användarna aldrig behöver göra då det helt enkelt inte finns något behov av detta.

Ett vanligt webbhotell kan hantera nästan alla typer av hemsidor och det oavsett om det är en blogg eller en e-butik och den enda stora fördelen man får med en egen server är möjligheten att själv anpassa vilka mjukvaror som denna kör. Något man inte kan göra på samma sätt om man använder sig av ett webbhotell då detta inte är något som vanligtvis erbjuds. Det finns däremot webbhotell även i Sverige där man som kund kan göra vissa begränsade val av vilka programvaror eller mjukvaror som servern ska köra för kundens webbsida. Däremot så är det inte något som en vanlig användare behöver göra utan det är mer för erfarna användare som har speciella krav för sin webbsida.

Svenska webbhotell har helt enkelt stora fördelar då de ligger i Sverige och har sina servrar i Sverige och följer då självklart svenska lagar. Något som internationella webbhotell inte behöver göra och om man hamnar i en konflikt med sitt webbhotell så lönar det sig att man redan från början har valt ett svenskt sådant. Då man slipper hamna i en konflikt med ett företag där svenska regler inte gäller och man vet då inte heller om någon obehörig kan nå ens data utan tillstånd från dig som kund. Något som svenska webbhotell är väldigt noggranna med då de som sagt följer de lagar och regler som gäller i Sverige.

Billiga Webbhotell

Som vi har nämnt så är det många som stirrar sig blinda på priset för webbhotellet men det är inte den viktigaste faktorn som man bör titta på om man ska driva något annat än en enkel blogg. Om man tänker sig att man ska driva en hemsida som på något sätt ska generera pengar så måste man även välja ett stabilt webbhotell.

Det finns självklart både billiga och bra webbhotell på den svenska marknaden men för en kund som inte vet så mycket om marknaden för webbhotell kan ha svårt att hitta dessa. För det finns flera faktorer som påverkar de möjligheter man som kund har att faktiskt hitta billiga webbhotell som även förser kunden med ett bra och stabilt webbhotell.

Priset är därför inte det viktigaste och det är sällan enorma skillnader mellan billiga webbhotell och de som ligger på en medelnivå i pris. Därför ska man helt enkelt se till att jämföra vad man får med de billigaste webbhotellen mot de som ligger i en prisklass strax ovanför. Det kan i vissa fall handla om ett par tior i månaden som är den stora skillnaden men om man då väljer att betala lite mer så får man ett mycket mer stabilt webbhotell och man får kanske dessutom ännu mer resurser att använda sig av. Därför ska man som sagt inte stirra sig blind på priset utan istället välja ett webbhotell som uppfyller de krav man som kund ställer. För som sagt så kan man alltid byta senare men då måste man återigen betala för ett webbhotell när man redan har betalat för ett annat. Då blev det inte så billigt utan tvärtom så blev det istället mycket dyrare än om man som kund köpt det webbhotell som var lite dyrare redan från första början.

Man måste helt enkelt tänka på att även om det finns billiga webbhotell som är väldigt bra så är det nästan alltid som så att man får det man betalar för. Det gäller verkligen webbhotell och det finns få undantag. Men är det däremot inget livsviktigt som man har på sitt webbhotell så kan man välja det billigaste och hoppas att det fungerar bra. Ska man däremot driva något som man vill tjäna pengar på så är det nästan alltid bättre att välja ett dyrare webbhotell. Man behöver inte välja det dyraste men det är ytterst sällan som man ska välja det billigaste heller. Helst ska man välja ett billigt och bra webbhotell och då är det för en oerfaren användare av webbhotell enklast att läsa de recensioner som finns på nätet. Då kan man få en viss översikt över hur bra eller dåligt som ett webbhotell fungerar och om man verkligen får valuta för pengarna eller om det helt enkelt är som att slänga pengarna direkt i sjön.

På webbhotell.com listar vi de bästa leverantörerna på marknaden. När man väljer någon av dessa så kommer man bli nöjd. Även om vi inte listar alla webbhotells i Sverige så kommer du ha tillräckligt med alternativ för att lyckas på nätet med denna lista. Läs mer

WEBBHOTELL ERBJUDANDE LÄNK
City network
Misshosting
Crystone
Surftown
Oderland
Ipage
Manufrog
Space2u
Mebo
Admax
Webbdo
Ipeer
Wopsa
Odibo
Webhotellet.net
Spacedump
Smelink
Pin
Internet.se
Frobbit
VMI.se
Topborn
Levonline
Webb.se
Regit.nu
Standardbolag internet
Gotanet.se
Wpsyd
koneo.se
100procent
Gotanet.se
Quicknet.se
Praktit.se
Oderland
Itconnect.se
Ballou webbhotell
Rymdweb
Vikab
Vildmarksdata
Forss.se
Svenska domäner
Wk.se
Bluerange.se
Griffel.se

Webbhotell lämpliga för WordPress

I början när WordPress lanserades så var det inte alla webbhotellen som kunde klara av att ha en blogg eller hemsida i WordPress utan att det blev problem. Så är det inte längre och det finns ytterst få webbhotell inte bara i Sverige utan i världen som inte klarar av att driva WordPress. Sen finns det webbhotell som är bättre och webbhotell som är sämre. Däremot så är det mer generellt och handlar då inte om WordPress specifikt utan helt enkelt rent generellt. Alla svenska webbhotell klarar av att WordPress och det utan några problem.

Däremot så måste man komma ihåg att WordPress är mer resurskrävande än en statiskt html sida och därför så ska man helst läsa på om de recensioner som finns om de olika webbhotellen. Då undviker man att det i framtiden blir problem om man får ett större antal besökare än vad man tänkt sig från början. För även om det inte är något negativt så är det helt enkelt något man bör tänka på när man ska välja webbhotell lämpliga för WordPress.

Det är helt enkelt inte så enkelt att vara säker på att det webbhotell man valt kommer att kunna förse ens besökare med den bästa upplevelsen. För det krävs som sagt rätt mycket att ha en WordPress sida och det är något man också måste tänka på när man ska välja webbhotell.

För de flesta så är det nästan alltid bättre att välja ett webbhotell som har mer resurser än mindre. Då man hellre vill ha utrymme att växa utan att behöva betala mer eller egentligen behöva göra någonting så är det ett val som alla bör göra. Känner man redan från början att webbhotellet man tänkt välja har för lite resurser så bör man välja ett annat.

Webbhotell lämpliga för webbshop

När man ska välja ett webbhotell som är lämpligt att driva en webbshop på så bör man vara försiktig. Här måste man vara beredd att lägga mer pengar på ett webbhotell än om man enbart ska driva en blogg främst för att en webbshop alltid måste fungera. Kunder som kommer till en webbshop som inte fungerar kommer inte att köpa något nu eller i framtiden. För det är något som man som kund kommer ihåg och det är inte ett tecken på att webbshopen är trovärdig och tillförlitlig.

Så när man ska välja ett webbhotell som är lämpligt för en webbshop så måste man främst tänka på vilken upp tid som webbhotellet har. Då ett webbhotell som har problem, oavsett vilket som leder till att dina kunder inte kan handla är ett webbhotell som i slutändan gör så att du förlorar pengar. Det är inte ett webbhotell man vill använda sig av om man ska driva en webbshop.

Resursmässigt så är en webbshop mer krävande än något annat man kan använda ett webbhotell till då det ofta krävs en mängd plugin och liknande för att hantera betalningssystemen. Helst vill man

kunna koppla sin webbshop direkt till sitt bokföringsprogram och det tar också resurser. Så om man vill välja rätt webbhotell för en webbshop så krävs det att man faktiskt lägger ner gott om tid på att läsa på om de olika alternativen som finns.

För att göra fel val kan kosta otroligt mycket och göra så att man förlorar kunder som då inte kommer att komma tillbaka. Varje minut som webbshopen inte fungerar är en minut som en kund inte kan handla på den. Därför ska man se till att man väljer ett stabilt webbhotell som inte har några problem och som dessutom kan hantera både webbshopen och de plugin som man behöver använda sig av utan att det påverkar webbshopens hastighet. För studier har visar att om en webbsida tar mer än 3 sekunder att ladda så lämnar besökaren och går till en annan sida istället.

Webbhotell lämpliga att driva en blogg på

Om man tänker sig att man ska driva en enkel blogg om ens eget liv eller om ett intresse man har så är det inte så viktigt vilket webbhotell man väljer. Det finns inga webbhotell i Sverige som inte uppfyller kraven som ställs för att kunna driva en blogg. Men då handlar det om en blogg som inte har så många besökare. För med varje besökare så ökar resursanvändningen och om man har en välbesökt blogg som man funderar att flytta till ett annat webbhotell så är det fortfarande resurserna man ska titta på.

Men det finns som sagt ytterst få webbhotell som inte kan klara av ens en väldigt välbesökt blogg utan några större problem. Detta främst för att det inte krävs så pass mycket av webbhotellet att driva en blogg.

Även om man tänker sig att man ska driva en WordPressblogg så finns det sällan stora skillnader och man kan oftast välja ett billigt webbhotell att ha sin blogg på. Framförallt om det inte är något speciellt med sidan.

Tänker man sig däremot att man ska ha en mängd bilder på sin sida så kan det vara bra att tänka på att bilder kräver en stark uppkoppling. Något som skiljer sig mellan olika webbhotell och därför kan det vara en viktig faktor att titta på när man ska välja ett webbhotell som är lämpligt att driva en blogg på.

Vilka webbhotell är bra?

Vi kan konstatera att nästan alla webbhotell i Sverige kan sägas vara bra. Det finns skillnader mellan de webbhotellen som finns i Sverige men det finns inget webbhotell som är direkt dåligt. Mycket beror som vi nämnt på flera ställen vad det är man ska använda webbhotellet till men är det för en privat hemsida så går det nästan att välja vilket webbhotell som helst.

För företag och e-butiker så kan det vara svårare då det finns fler faktorer att titta på. En privat hemsida ger inte ägaren samma problem om den är nere ett par timmar i månaden som det gör för ägaren av en webbshop. Därför ska man helt enkelt tänka på vad som är viktigt för den hemsidan man tänker sig att man ska ha hos det webbhotell man väljer.

Sammanfattning och tips om ett bra webbhotell

Som sagt har jag många års erfarenhet av arbete med många olika webbhotell. Det webbhotell som jag tycker är det absolut bästa och som jag verkligen rekommenderar är det svenska webbhotellet Loopia. Fördelarna med Loopia är:

Mycket bra kontrollpanel som är lätt att arbeta med
Väldigt stabilt webbhotell med hög upptid
Svenskt webbhotell med svensk support
Förnämlig DNS hantering för enkelt arbete med domäner och ompekningar
Bra priser jämför med konkurrenterna
Frikostiga med resurser och webbutrymme

Svensk länkkatalog - lägg till din sajt gratis