Välja bästa webbhotellet

Att välja det bästa webbhotellet

Viktiga faktorer när man ska välja ett bra webbhotell. Vilka är då de viktigaste faktorerna när man ska välja ett bra webbhotell? Frågan är egentligen inte så svår att besvara. Vad är det man vill göra på sitt webbhotell?

Man vill så klart publicera sin webbplats så enkelt som möjligt, man vill att webbplatsen ska laddas fort i webbläsaren, man vill ha ett bra och stabilt webbhotell som aldrig ligger nere och man vill ha tillgång till en bra och tillgänglig supportavdelning när man behöver det. Att publicera hemsidan på ett bra webbhotell Det första man bör överväga är vad man vill kunna göra på webbhotellet. Detta handlar om vilken kontrollpanel man får tillgång till och vilka funktioner man får tillgång till och hur mycket resurser i form av utrymme och bandbredd. Efter att ha arbetat med många olika webbhotell och olika kontrollpaneler, så är den bästa kontrollpanelen utan tvekan CPanel. Vissa webbhotell använder CPanel, men har gjort vissa begränsningar och modifikationer som inte ger dig tillträde till alla funktioner dock. Hostgator är det enda webbhotellet som inte har lagt in några sådana begränsningar. Jag har aldrig råkat ut för några problem som t. ex “Denna handling är inte tillåten”, “Du har inte tillräckliga rättigheter för att skriva till den här filen” eller några andra typer av problem som man ofta stöter på.

När det gäller resursfrågan så bör man vända sig till ett webbhotell som är frikostiga med antalet databaser, e-postadresser, extra domäner, bandbredd, utrymme och annat. Det finns webbhotell som är billigare och som erbjuder obegränsat utrymme och bandbredd. Du vill inte råka ut för att få ett meddelande från webbhotellet i slutet av månaden att bandbredden är överskriden och att du måste köpa mer om du vill att webbplatsen ska visas igen. Det är bara ren snålhet och ett sätt att tjäna mer pengar på dig. Webbplatser laddas fort på ett bra webbhotell När det gäller laddningstiden för en webbplats så är det en väldigt viktig faktor. Hur många sitter och väntar på att en hemsida ska laddas mer än 10 sekunder? Nej, man går vidare till någon annan webbplats som dyker upp på skärmen direkt! Man skulle kunna tro att ett webbhotell i Danmark skulle vara bättre på detta än ett som ligger i USA om man surfar i Sverige – men så är det bevisligen inte! Jag har skapat många webbplatser på en server i USA (Hostgator) som är hypersnabba jämfört med hemsidor som ligger på Surftown i Danmark.

Detta är verkligen en viktig faktor för ett bra webbhotell. Ett bra webbhotell är ett stabilt webbhotell som man kan lita på Att ett bra webbhotell är stabilt kan inte nog betonas. Man pratar om upptid och nedtid – alltså hur ofta och hur länge det är tekniska problem som gör att din webbplats inte visas. En skillnad i upptid på 98 % eller 99% kan tyckas liten, men de bästa webbhotell slåss om den sista procenten och de allra bästa webbhotellen ligger på över 99.5 %. Man vill ju att hemsidan ska vara online ALLTID, att den är online när den där viktiga kunden skriver in din adress, eller när du kör en stor reklamkampanj. Ett bra webbhotell som har otroligt bra upptid är det svenska webbhotellet Loopia. Jag har aldrig varit med om att det har strulat med deras webbhotell. Supporten är en viktig del av ett bra webbhotell Att enkelt kunna ta kontakt med supporten på ett webbhotell, när du behöver, om det så är mitt i natten – det kan vara väldigt viktigt. Du kanske har en deadline du jobbar mot och om någonting strular kanske du behöver hjälp snabbt. Om du föredrar det så är det viktigt att du kan få support på svenska.